vzw sociale dierenhulp

de vriendschap van een dier is een wonder

Frontpage Slideshow (by JoomlaWorks)

Kalender 2018

Kalender 2018

kalender 2018 bestel hem nu

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

 Bemiddeling bij herplaatsing

De asielen zitten overvol, ook daar is de crisis voelbaar aanwezig.

En vooral de moeilijk plaatsbare dieren door hun hoge leeftijd, of door een ziekte/handicap blijven in de asielen.

Veel mensen kiezen voor een puppy. En er is toch niets schattiger dan een jong dier maar het vraagt ook meer aandacht en energie.

Het zijn  juist de oudere dieren die zeer aanhankelijk en veel rustiger zijn, en niet te vergeten opgevoed en zindelijk. En dat is voor veel mensen juist geschikter, denk hierbij aan mensen op hogere leeftijd, of gehandicapten.

Denk maar eens aan het risico om erover te vallen. Dit kan soms grote gevolgen hebben als iemand bijv. slechter ter been is.

En dat is ook onze motivatie om deze dieren een kans te geven bij  onze deelnemers.

Er zijn veel mensen die dolgraag een huisdier op zouden willen nemen in hun gezin maar die de  stap naar een asiel/opvang moeilijk doen. Soms gewoon om praktische redenen. Wij willen de mensen daarin begeleiden.  maar laten we ook de knaagdiertjes, fretjes en vogels in de vele opvangen niet vergeten.

We kunnen desgewenst meegaan en de door onze contacten met asielen/opvangen kunnen wij voorstellen doen, rekening houdend met de behoeften en de mogelijkheden van de persoon.

Dit is iets wat wij heel belangrijk vinden omdat wij altijd uitgaan van een blijvende situatie.

Het dier en de persoon is er niet mee geholpen bij een impulsaanschaf. Daarom gaan we uitgebreid bekijken wat de persoon wil en wat daarbinnen de mogelijkheden zijn. Maar ook wat er voor het dier nodig is. Om een voorbeeld te geven; een persoon kan heel graag een bordercollier willen maar als de persoon zeer slecht ter been is is dit voor de hond geen goede keuze. Een bordercollie heeft immers veel beweging en uidaging nodig.

Ook kunnen wij bemiddelen voor mensen met een huisdier waar opname in een rusthuis nodig is.

Per situatie word er bekeken waar de behoefte liggen en zo word er steeds een plan op maat gemaakt.

De bemiddeling is gratis voor mensen die zich aangemeld hebben bij onze vzw.

Let wel, wij hebben geen opvang, de dieren die herplaatst moeten worden dienen bij de eigenaar te blijven tot de herplaatsing een feit is.

 

 

Facebook