VZW Sociale Dierenhulp legt de boeken neer

Na 8 jaar hebben wij alle activiteiten van de vzw sociale Dierenhulp stop gezet per 31 Dec 2020. Dit vanwege de coronacrisis. We kijken met een warm gevoel terug op wat we bereikt hebben.
We mochten vele mensen en hun huisdieren helpen maar het succesverhaal stopt nu. We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor alle steun, groot of klein, en de donaties die we mochten ontvangen waar we onze cliënten weer blij mee mochten maken, maar vooral alle vrijwilligers voor hun inzet.

Info voor hulpverleners

Informatie voor sociaal assistenten en schuldbemiddelaars

Beste hulpverlener,

Wellicht leest u dit omdat u een vraag om hulp hebt gekregen van een minderbedeelde met een huisdier. In veel gevallen zullen wij inderdaad hulp kunnen bieden door middel van onze voedselbank, onze spullenhulp, onze trimster of onze dierenarts.

Opdat onze hulp terecht zou komen bij wie het echt nodig heeft, hebben wij een inkomensbarema vastgelegd. Gelieve als hulpverlener te controleren of uw cliënt hieraan voldoet. Wij vragen u om daarvan een bewijs af te geven en dit om de zes maanden te vernieuwen. Uw cliënt kan beroep op ons doen zolang zijn/haar situatie aan de voorwaarden voldoet.

Hoe gaan wij te werk:

Nadat u de cliënt hebt aangemeld via aanmelding@sociale-dierenhulp.be bezorgen wij u ons inkomensbarema. U controleert of de cliënt in aanmerking komt voor hulp. Is dat het geval, dan contacteren wij de cliënt om na te gaan welke huisdieren hij/zij heeft en welke hulp wij kunnen bieden.
 • Voedselbank

  Aangemelde cliënten krijgen 1 keer per maand een voedselpakket voor hun huisdier. Dit pakket bevat voldoende droogvoeding voor een hele maand en wordt aangevuld met snoepjes en soms ook een blikje natvoer. Voor deze hulpverlening vragen wij aan de cliënt een maandelijks lidgeld dat varieert van €0,50 voor een klein huisdier zoals een vogel of knaagdier, tot €2,00 voor een hond of kat. Op die manier doet de cliënt een kleine inspanning voor zijn/haar huisdier, wat belangrijk is voor het gevoel van eigenwaarde. Wij geven in principe voor maximaal 2 huisdieren voedselhulp. Dit geldt voor hond en kat. Voor kleine huisdieren zijn we iets soepeler. De cliënt kan de pakketten ophalen in één van volgende verdeelpunten:
  • Ons sociaal dienstencentrum in de Hulstersestraat 3a in Ooigem: eerste zaterdag v.d. maand, van 12 tot 17 uur
  • De Toevlucht in Aalter: derde donderdag v.d. maand, van 16 tot 19 uur
  • De Kaba in Brugge: derde zaterdag v.d. maand, van 12 tot 14 uur
  • voedselbank Nevele (enkel voor cliënten die zijn doorverwezen door OCMW Nevele)
  • voedselbank Oostkamp (enkel voor cliënten die zijn doorverwezen door OCMW Oostkamp)
 • Diergerief

  Naast voeding is ook diergerief (hondenmand, krabpaal, konijnenkooi, enz.) een hoge kost. Wij helpen onze cliënten door spullen aan te bieden tegen een zeer klein prijsje. Indien de cliënten iets nodig hebben kunnen ze dit vragen aan de vrijwilliger op het verdeelpunt of ze kunnen bellen met Jolanda op 0477/45.33.06
 • Trimster

  Na telefonische afspraak (0477/45.33.06) kan de cliënt langskomen in ons dienstencentrum om er het huisdier te laten verzorgen aan sociaal tarief. Betaling kan in contanten (door de cliënt zelf, direct na de behandeling) of met een overschrijving (door sociaal assistent of schuldbemiddelaar).
 • Dierenarts

  Onze dierenartsenpraktijk(*) is enkel toegankelijk voor cliënten na aanmelding van OCMW, CAW of schuldbemiddelaar en enkel op afspraak. Dat laatste kan telefonisch (0477/45.33.06) of per email (dierenarts@sociale-dierenhulp.be). Voor een consultatie wordt € 5,- gevraagd. Alle ingrepen zijn aan sociaal tarief. Gespreide betaling is eventueel mogelijk, mits goedkeuring van schuldbemiddelaar of sociaal assistent die in dit geval zorg draagt voor de correcte en tijdige termijnbetalingen.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact met ons op te nemen:
info@sociale-dierenhulp.be

(*)Mogelijk gemaakt door de giften van o.a. Biorepair, Robert Ulenaers, Leo Van Den Branden, de supportgroup van VZW Sociale Dierenhulp, Handen voor Pootjes en een aantal privépersonen die materiaal geschonken hebben. Waarvoor onze hartelijke dank!
Dierenartsen die belangeloos aan ons project meewerken: Nina Hoffmann, Barbara Crols en Leo Van Den Branden (dierenarts op rust).